Wanneer een product na verloop van tijd defect gaat kan het gerepareerd worden. Wanneer de klacht zich binnen de garantietermijn voordoet - en binnen de garantievoorwaarden valt - repareren wij dit kosteloos.

Als de garantietermijn is verstreken, of wanneer de klacht niet binnen de garantievoorwaarden valt, zullen er kosten in rekening worden gebracht. De kosten zijn afhankelijk van het soort defect en kan exact bepaald worden wanneer de klacht beoordeelt is door onze Klantenservice. Om je reparatie aan te melden moet onderstaand formulier ingevuld worden.

Gaat het om een klein defect die je zelf kan en wilt oplossen? Dan kan dit veel tijd schelen. Je vult eveneens onderstaand formulier in. Vergeet dan niet het laatste vierkantje van een vinkje te voorzien én een foto bij te sluiten. 

Reparatie aanmelden


Klachten

Heb je een klacht?

Wij helpen graag!

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland.

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@ikkifashion.com.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting Webwinkelkeur.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden via deze link. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Garantie

2 JAAR GARANTIE

De officiële garantiekaart ontvang je bij iedere bestelling.

Indien je vragen hebt over onze garantievoorwaarden, kun je contact opnemen met onze klantenservice middels bovenstaande button.